Ekologisk mjölk nyttigare

Alla har säkert hört någon gång att det är bättre för hälsan att välja ekologisk mjölk än den vanligare och lite billigare mjölken. Men vet du säkert varför den är nyttigare och vad har den för bra egenskaper egentligen?

I en amerikansk studie kan man bevisa att ekologisk mjölk innehåller bland annat mycket mer omega-3 och att det därmed är en lättillgängligare variation till fet fisk. Det resulterar förmodligen i att fler svenskar väljer att köpa ekologisk mjölk och man kan se en tydlig ökning i försäljningen.

Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar

Det går att läsa här att om man dricker ekologisk mjölk så minskar man risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Den mjölken har en bättre balans mellan fettsyrorna omega-3 och omega-6, för att mjölkkorna får i sig ett bättre foder och det är den betydelsefulla förklaringen.

 

NorrmejerierMånga producenter utökar nu utbudet för att erbjuda konsumenterna nyttigheter i flera former. Det finns idag många olika och goda produkter att välja på. Bland annat en god ekologisk filmjölk eller vispgrädde att använda till olika maträtter och desserter. Självklart finns det den goda och nyttiga ekologiska mjölken som också finns som lätt- och mellanmjölk och det kan man hitta hos Norrmejerier. De erbjuder ekologiska produkter som ekologisk vispgrädde, ekologisk fil och ekologisk mjölk.

 

Ekomjölk är ett enkelt och välsmakande sätt att få i sig viktig omega-3. Det är en läskande och hälsosam sportdryck som man kan använda till mycket. Ekomärkningen innebär också ändrade levnadsförhållanden för djuren. Deras foder är ekologiskt och fritt från störande bekämpningsmedel, de får ofta gå ute längre och kalven får också stanna hos mamman längre.