En hållbar livsstil

Hållbar livsstilMiljön och klimatet är kanske den viktigaste frågan om man ser till jordens framtid och om det över huvud taget ska bli någon framtid att tala måste vår livsstil bli mer hållbar.

Faktum är att alla kan bidra till en hållbar livsstil och detta endast genom att göra vissa mindre förändringar, som tvärtemot vad många tror inte alls behöver vara så särskilt omfattande.

Börja handla ekologiska produkter

Att handla ekologiska produkter är ett av de enklaste sätten att skapa en hållbar livsstil på. Idag går nästan allting att köpa ekologiskt, åtminstone i mataffären. Dessutom är ekologiska livsmedel idag nästan lika billiga som ”vanliga”, varför det egentligen inte finns någon anledning till att inte handla ekologiskt.

Odla själv

Förr i tiden levde i princip alla människor hållbart, mycket tack vare att man odlade sin mat på egen hand, något man till viss del också kan göra idag. Även om man bor i staden finns möjlighet att till exempel odla sin egen potatis och sina egna grönsaker, då så kallad ”urban farming” är något som breder ut sig allt mer och mer.

Sopsortera

Sopsortera är något som alla kan göra och det finns egentligen inte några ursäkter för att inte göra det. Genom att sopsortera bidrar man till en lägre förbrukning av naturresurser. Läs mer om sopsortering.

Ändra gamla vanor

Genom att ändra gamla vanor kan man ganska enkelt skapa en hållbar livsstil det handlar egentligen bara om att bryta mönster. Det kan till exempel handla om att ta cykeln till jobbet eller att stå kortare tid i duschen.