För er som jobbar inom vården

Att jobba inom vården är både roligt och givande, men också väldigt slitsamt. Det är därför viktigt att du tar hand om dig själv också och inte bara dina patienter. Att alltid ha på sig till exempel stödstrumpor är bra för att benen ska kännas pigga och mindre ömma.

Något som också piggar upp stämningen är personliga namnskyltar och andra personliga vårdpersonal tillbehör, klicka här för att se mer.

Hur gör du?

Hur du lever ditt liv har stor betydelse både för din hälsa och på miljön. På jobbet kan det vara svårt att påverka hållbarheten. Speciellt för dig som jobbar inom vården där det mesta måste vara engångsgrejer ur ren hygienisk synpunkt.

Den hållbara livsstilen inom vården är svår att få grepp om. Detta för att begreppet hållbarhet är så brett. Inom vården kan man dela in begreppet i tre mindre delar. Ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Exempel på hållbarhet inom vården är ju de läkemedel och kemikalier som du använder i ditt dagliga arbete. Dessa kan orsaka stor miljöpåverkan om de tas hand om på fel sätt. Var därför mycket noga med att ta hand om dessa på ett korrekt sätt för att minska miljöpåverkan!