Handla smart på nätet

Handla onlineNär man läser artiklar om att handla smart på nätet så handlar de flesta om hur man ska tänka för att skydda sig mot bedrägeri genom att bland annat bara använda säkra betalningslösningar och gå via kända etablerade företag.

Men att handla smart handlar lika mycket om att hitta bäst pris, få rabatter när man handlar och tänka på sig själv, andra och miljön.

Jämför priser

Att jämföra priser har aldrig varit lättare än nu. Flera stora företag erbjuder prisjämförelser på allt mellan eltandborstar till DVD-filmer. På mindre än en minut får man fram vilka onlinebutiker som erbjuder den produkt man letar efter och vilken av dessa som har lägst pris.

Andra hemsidor har specialiserat sig på att jämföra försäkringar eller räntor. Men oavsett vad som jämförs så gynnar det konsumenten att gå via dessa sidor. Det är gratis att göra jämförelsen och man kan spara betydande summor om det är lite dyrare produkter som ska köpas in.

Hitta rabatter

Även om man hittat vilken butik som har det bästa priset (se ovan) så finns det ett steg till att ta för att pressa priset. Det är att utnyttja de rabatter som finns tillgängliga. Även här finns det flera sidor på nätet som presenterar gällande rabattkoder. Vissa riktar in sig bara på en affär medan andra presenterar koder för en mängd olika affärer.

Tänk på dig själv – och andra

Kanske är det bästa och smartaste steget ändå att tänka på sig själv, på naturen och på sina medmänniskor. Med andra ord att fokusera sina inköp till ekologiska varor, de som inte provats fram på djur och i möjligaste mån är Fairtrade. Fördelen med att handla på nätet är just att utbudet av dessa varor är betydligt större där än i fysiska butiker.