Tänk hållbart vid renovering

Köksrenovering

Det finns en god anledning att tänka hållbart vid renovering. Vi lever i en värld där vi har många möjligheter att vara miljösmarta och så även när det gäller renovering av våra hem.

Om vi tar exemplet köksrenovering så gäller det att tänka igenom vilka behov som finns och hur man på bästa sätt ska nå dit. Valet av material är viktiga. De som säljer kök idag har bra koll på vilket kök som kan passa in hos er bäst. Kolla upp så att det kök ni väljer är Svanenmärkt.

När man valt hur man köket ska se ut så kanske man även vill byta ut golv för att få något mer hållbart än det som fanns tidigare. Klinker i köket är något som många väljer. Det kan vara smart att kolla upp hos leverantörer som Stonefactory när det kommer till exempelvis klinker och kakel.

Köp också vitvaror och belysning som är energisnåla. Det gäller att göra miljömedvetna val då det kommer till köksinredning. Det finns vattenblandare som är betydligt mer vattensnåla än andra så se till så att det blir sådana som installerar i ert nya kök. Även små detaljer kan bidra till ett mer miljövänligt kök.

Försök att sälja ert gamla kök, om det är av god kvalité, då det finns många som kan tänkas sätta in ett begagnat kök i sina hem. I annat fall så kör iväg ert gamla kök till återvinningen. Sortera så gott ni kan hemmavid metall för sig och trä för sig och så vidare.