Värna om ditt hår och miljön på samma gång

HälsaDet många inte är medvetna om idag är hur lätt hårvårdsprodukter kommer in i vår kropp, in i vårt blodomlopp, på samma sätt som hudvårdsprodukter gör. Schampo,  balsam och hårstylings produkter innehåller många giftiga ämnen så som ammoniak och mineraloljor och dessa skadar både oss människor och miljön.  Kroppens tunnaste hud är nämligen hårbotten och därför tas dessa produkter snabbt upp av kroppen.

Eftersom hårvårdsprodukter ofta spolas ner i avloppen och ut i våra vattendrag, följer många farliga ämnen med ut i naturen som i sin tur har väldigt svårt att bryta ner dem. Därför är det viktigt, både för oss människor och för miljön att hitta bra hårvårdsprodukter som är så naturliga som möjligt.

Miljövänliga Hårvårdsprodukter

En av Australiens mest kända frisörer är Kevin Murphy och han har arbetat med många av de stora världsartisterna, så som Beyonce. Kevin har arbetat fram en egen hårvårdsserie som utvecklats från en enkel filosofi: styrka, fukt och förnyelse. Produkterna kommer från förnybara, hållbara resurser och innehåller rena eteriska oljor, växtextrakt och naturliga antioxidanter. De är även sufat och paraben fria och icke testade på djur. Kevin vill använda essentiella oljor som stimulerar alla sinnen och verkar avslappnande och vårdande för hårbotten. De antioxidanter produktserien innehåller kommer från naturliga växtextrakt för att återställa fuktbalans, bevara hårfärg och ge håret extra styrka och liv.

Idag finns Kevin Murphys produkter även att köpa i Sverige och de har blivit mycket populära. Vill du också få ett fylligt och livfullt hår hittar du en bra sida här.

Ekologiska Frisörer

Idag finns det ett 30-tal ekologiska frisörer som använder naturliga och ekologiska råvaror istället för produkter med kemiska tillsatser. En frisör som arbetar i en miljö med ”vanliga” hårvårdsprodukter utsätts dagligen, 8 timmar per dag för många farliga gifter och kemikalier, kan lätt drabbas av allergier och sjukdom. Därför är det positivt att det idag finns bra alternativ, att jobba med naturliga råvaror istället. Eftersom det idag finns så få ekologiska frisörer, så finns de inte i alla städer i Sverige än, vill du hitta en är det enklast att söka på exempelvis Google.