Vila vid träning kan förhindra olycka

Om du regelbundet tränar så är det viktigt att du vilar. Vila vid träning kan förhindra olyckan som du inte vill vara med om. Det finns alltid risker med träning men om du regelbundet vilar så kommer din kropp att stärka dig och risken för att du skadar dig ökar.

Se över din träningsplan så att du får in regelbundna vilodagar där din kropp får återhämta sig och dina muskelgrupper får växa i lugn och ro. Det är inte bara skador som kan uppstå om du inte vilar. Det finns också risk att du lättare blir sjuk på andra sätt. Är du nybörjare så är vilan än viktigare. Ju mer du tränar så blir din kropp starkare och klarar sig bättre.

Lyssna på din kropp och om du känner dig trött och hängig så kan det finnas en anledning för dig att ta en träningsfri dag. Om du har en förkylning så är det också en fördel att inte träna för fullt. Ta en lättare promenad är något som kan fungera även om du känner dig lite hängig. Det är du själv som måste avgöra om du kan och orkar träna men det kan finnas en fördel att ta det säkra före det osäkra.