Viljan att må bra

feel good

För många av oss så går livet upp och ner, vissa dagar så är det mesta på topp och andra dagar så vill man inte kliva upp ur sängen. Viljan att må bra finns nog hos de flesta, ibland kan man inget göra åt sin livssituation utan man mår dåligt och försöker så gott det går att komma sig igenom den perioden.

Att få hjälp

När man kommit fram till att man behöver hjälp så finns det hjälp att få även om det kanske inte känns så. Att höra av sig till någon som man kan få samtala med kan lösa saker och ting som skapar en vändpunkt i din situation just nu. Livet ter sig olika för oss människor och vi människor är olika så hur vår livssituation blir eller ser ut är väldigt olika.

Att komma till en terapeut som har erfarenhet och verktyg för att hjälpa dig vidare kan betyda mycket för dig som person. Även om man har goda vänner som man kan prata med så kan det vara skönt att få tala med någon utomstående som sitter med sina erfarenheter och kunskaper.

Komma vidare

Har man fått någon form av hjälp så gäller det att man kommer vidare och inte faller tillbaka i gamla mönster, det är lättare sagt än gjort. Men om man är öppen med sina problem för sina närstående så att de lättar kan förstå din situation så blir det betydligt lättare att hjälpa dig på vägen fram.

Våga be om hjälp från andra om det är så att man mår dåligt kan hjälpa att komma vidare, vi kan ibland vara små och sårbara och att få omtänksamhet och hjälp från vänner och bekanta kan betyda jättemycket.